Presentació: La Maranya – CAT

La Maranya és una trobada pensada per a persones que treballen en col·lectius, grups i organitzacions, per reflexionar i prendre consciència de les relacions interpersonals i de l’entorn que es donen en els processos grupals.

Posem atenció als conflictes, la diversitat i la cura del col·lectiu, i també a com tot això ens afecta, oferint eines per millorar les experiències que vivim en aquests espais.

És un espai col·lectiu anual per compartir les vivències grupals a partir de les experiències personals que tenim quan formem part d’un grup.

La nostra proposta és fer-ho a partir de les metodologies participatives, creatives i vivencials, que beuen de les tècniques del Treball de Processos, el Teatre de l’Oprimit, el Teatre Ritual i la Narració, entre d’altres.

Per què?

Les creences que tenim entorn la diversitat i els conflictes i les eines que tenim per gestionar-los, marquen en gran mesura la capacitat d’avançar, créixer i estar en contacte amb el seu sentit dels grups, col·lectius, assemblees, projectes..

El motiu pel qual hem començat a idear aquestes jornades des de Cúrcuma és per què entenem necessari generar espais de presa de consciència per treballar les relacions de grup i aportar eines per facilitar la convivència dins els grups.

El que volem i proposem nosaltres és visibilitzar i construir altres formes de relacionar-nos aquí i ara, més horitzontals, més justes i que parteixin de la nostra pròpia experiència i realitats.

Davant la dificultat que a vegades genera el treball en grup, proposem donar a conèixer unes metodologies que ens ajuden a la comprensió del que succeeix en els processos col·lectius.

Per què és convivencial?

Les jornades són residencials per a aprofitar la oportunitat que es genera quan un grup de persones conviu en comunitat durant el transcurs d’un taller. Els àpats, els temps compartits entre sessions o les vetllades a la nit, són tots moments d’un enorme potencial per la comunitat, que no es podrien donar de cap manera si en acabar els tallers totes les persones participants marxéssin a dormir a casa seva.

Qui pot participar?

Les jornades estan pensades per tota aquella persona que li interessi la temàtica i vulgui treballar-la vivencialment, formi part o no d’un grup (col·lectiu, equip de treball, assemblea, organització, projecte, etc.)

A totes les persones que estiguin interessades a participar és que estiguin obertes a veure què poden oferir elles també com a parts imprescindibles de les jornades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s