La potencialitat dels conflictes als grups de Fil a l’Agulla – CAT

“La potencialitat dels conflictes als grups”

Taller vivencial d’introducció a la gestió de conflictes

Les creences que tenim entorn els conflictes i les eines que tenim per gestionar-los marquen en gran mesura la capacitat d’avançar, créixer i estar en contacte amb el seu sentit dels grups, col·lectius i organitzacions.

Durant el taller per una banda, treballarem les actituds i patrons que tenim individual i col·lectivament davant les situacions conflictives i tenses com un primer pas fonamental per a la seva gestió positiva. És a dir, reflexionarem entorn a preguntes com ara: com em sento davant dels conflictes? Em fan por? Penso que hem fet alguna cosa mal feta quan apareixen? Crec que són culpa d’una persona? Els veig com una oportunitat per créixer? Els evito? Els afronto? Em generen agressivitat? M’agraden?

Per altra banda, introduirem algunes habilitats bàsiques per gestionar conflictes, concretament:

  • La capacitat d’identificar el conflicte en les primeres fases quan la tensió no és molt alta
  • L’habilitat de aturar-se i portar consciència al grup del que està passant
  • La capacitat de fer treball amb un/a mateixa abans, durant i després de fer front al conflicte

La metodologia que farem servir serà una combinació de moments d’exposició teòrica i diàleg amb el grup així com exercicis pràctics i petites demostracions amb exemples reals que les persones participants portin. Serà doncs una oportunitat per aprendre a partir dels propis conflictes i dificultats i també de les dels altres.

El paradigma bàsic amb el que treballem prové del Treball de processos. El seu principi més important és la democràcia profunda. La democràcia profunda és una actitud de donar la benvinguda a totes les veus, tots els nivells de l’experiència i les diferents formes i estils comunicatius. Parteix de la base que els grups ja tenen el que necessiten per seguir desenvolupant-se només cal acompanyar-los en guanyar consciència de la seva totalitat, especialment ajudar-los a percebre i incloure les actituds, idees, sentiments que estan normalment més marginades dins la cultura del grup. Per poder facilitar als grups en aquest camí cal ser capaç de notar els senyals subtils, romandre present en situacions de tensió, ser capaç de facilitar conflictes relacionals i processos individuals i tenir la capacitat de treballar en un mateix alhora que es facilita el grup.

Equip de formadors 

Neus Andreu

Membre fundadora de la cooperativa Fil a l’agulla. Llicenciada en dret i formada en resolució de conflictes. Facilitadora i terapeuta. Actualment està cursant la Diplomatura en Treball de Processos al Regne Unit. Té més de 10 anys d’experiència en la formació de formadors /es en diverses àrees. Té trajectòria i passió per la facilitació de grups, especialment quan aquests es troben en situacions difícils i delicades.

Boris Sopko

Facilitador, psicòleg i psicoterapeuta. Diplomat en Treball de Processos al Regne Unit. Compta amb més de 15 anys d’experiència professional treballant amb persones, parelles i grups. Ha format i facilitat grups a Eslovàquia, República Txeca, Suïssa, Catalunya i el Regne Unit. A Eslovàquia està involucrat en un projecte de mediació entre la comunitat gitana i la majoria i també en la facilitació d’Open Forums centrats en temes polítics i socials.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s