Presentació

CAST    ENG

La Maranya és una trobada pensada per a persones que treballen en col·lectius, grups i organitzacions, per reflexionar i prendre consciència de les relacions interpersonals i de l’entorn que es donen en els processos grupals.

Posem atenció als conflictes, la diversitat i la cura del col·lectiu, i també a com tot això ens afecta, oferint eines per millorar les experiències que vivim en aquests espais.

És un espai col·lectiu anual per compartir les vivències grupals a partir de les experiències personals que tenim quan formem part d’un grup.

La nostra proposta és fer-ho a partir de les metodologies participatives, creatives i vivencials, que beuen de les tècniques del Treball de Processos, el Teatre de l’Oprimit, el Teatre Ritual i la Narració, entre d’altres.

Per què?

Les creences que tenim entorn la diversitat i els conflictes i les eines que tenim per gestionar-los, marquen en gran mesura la capacitat d’avançar, créixer i estar en contacte amb el seu sentit dels grups, col·lectius, assemblees, projectes…

El motiu pel qual hem començat a idear aquestes jornades des de Cúrcuma és per què entenem necessari generar espais de presa de consciència per treballar les relacions de grup i aportar eines per facilitar la convivència dins els grups.

El que volem i proposem nosaltres és visibilitzar i construir altres formes de relacionar-nos aquí i ara, més horitzontals, més justes i que parteixin de la nostra pròpia experiència i realitats.

Davant la dificultat que a vegades genera el treball en grup, proposem donar a conèixer unes metodologies que ens ajuden a la comprensió del que succeeix en els processos col·lectius.

Temàtica

Aquest any ens centrarem en abordar la qüestió de la història i els col·lectius. És a dir, ens preguntarem com ens travessa el passat, els fets històrics, la memòria col·lectiva en el present. Serà un espai per reflexionar sobre el sentit de les nostres arrels, d’on venim i com això afecta a les nostres identitats individuals i col·lectives.

Aquestes II Jornades La Maranya seran per conèixer, recordar, ser conscients dels passos que les nostres avantpassades han fet prèviament als nostres, i així poder comprendre millor el sentit dels nostres projectes i seguir potenciant la nostra capacitat de transformació en l’entorn.

Ho fem perquè sabem la importància que té poder seguir connectant-nos amb les nostres pròpies avantpassades, amb la transmissió dels seus sabers, les experiències en èpoques difícils de guerra-postguerra i observar com aquestes vivències poden seguir marcant o no el nostre caminar. Per fer-ho, oferim dos tallers/formacions on proposem viatjar per un moment a un nivell més profund, on el dolor i les emocions tenen cabuda, i adonar-nos de les ferides que es van tancar i aquelles que estan obertes encara i es transmeten de generació en generació creant bloquejos, reptes i aprenentatges en nosaltres. Un espai on fer aquests bloquejos conscients, portar-los al cercle i generar una comunitat per tancar ferides, transcendint i travessant els nusos de la nostra història per seguir creixent. Tot això per arribar al nostre present amb més consciència i poder posicionar-nos en la nostra direcció bàsica i visió individual i col·lectiva; per caminar més ferms i arribar més lluny.

Workshop: MEMÒRIA INSCRITA EN EL MEU SER. DE LA TRAMA PERSONAL A LA COL·LECTIVA per Alessia Cartoni

Per què La Maranya és convivencial?

Les jornades són residencials per a aprofitar la oportunitat que es genera quan un grup de persones conviu en comunitat durant el transcurs d’un taller. Els àpats, els temps compartits entre sessions o les vetllades a la nit, són tots moments d’un enorme potencial per la comunitat, que no es podrien donar de cap manera si en acabar els tallers totes les persones participants marxéssin a dormir a casa seva.

Qui pot participar-hi?

Les jornades estan pensades per tota aquella persona que li interessi la temàtica i vulgui treballar-la vivencialment, formi part o no d’un grup (col·lectiu, equip de treball, assemblea, organització, projecte, etc.)

A totes les persones que estiguin interessades a participar és que estiguin obertes a veure què poden oferir elles també com a parts imprescindibles de les jornades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s